Karl McFaul, Jonas Birgersson, Peter Sunde på Innovation in Mind

Är du intresserad av Management Innovation?

“Broadband Jesus” Jonas Birgersson (Framfab, Labs2, ViaEuropa), Peter Sunde Kolmisoppi (Flattr, The Pirate Bay) och “konstnären i exil” Karl McFaul (ESS, Next Øresund) kommer att hålla en presentation/samtal den 15 september, klockan 15:00, på konferensen INNOVATION IN MIND i Lund. Temat är för denna session är:

“The greatest story never told..” – Piraternas guide till “Scandinavia Bay Area”, Europas hotspot för innovation 2020. Bekämpa innovationens fiender! Organisera kaos genom “crowdsourcing” i utvecklingen av ett globalt varumärke för Øresund!

Hur kan vi organisera arbetsmiljöer för innovation och skapa nya värdeströmmar i IT-åldern?

Den svenska IT-entreprenören Niklas Zennström sålde sin innovation “Skype” till eBay för 2,6 miljarder dollar under 2005. De två Skype-grundarna Janus Friis och Niklas Zennström tjänade en ytterligare förmögenhet på flera miljarder när Microsoft köpte Skype för cirka 8,5 miljarder US-dollar från eBay 2011.

Med samma typ av fildelningsteknik som de byggde Kazaa för nedladdning av musik via Internet, byggde Janus Friis och Niklas Zennström Internet-telefonisystemet Skype. De investerar nu stora summor i nya start-ups runt om i Europa. Är fildelningingenjörernas arbetsmiljöer, s k “hackerspace innovation environments”, ett hot eller en tillgång?

Sverige är idag en mycket framstående nation vid sidan om USA när det gäller att producera framgångsrika webbtjänster med exempel som Spotify och Skype eller mobila applikationer och dataspel från företag som TAT och Ubisoft Massive. Sverige fortsätter att ligga på topp i World Economic Forums IT-ranking.

Sverige toppade även det Europeiska indexet för innovation, European Innovation Scoreboard, under 2008. Mycket tack vare forskning som bedrivs på högteknologiska multinationella företag som Ericsson, ABB, AstraZeneca, Saab, Scania och Volvo.

Men i en övergång från industrialismen till IT-åldern, kan den gamla generationen av framgångshistorier dra nytta av de nya? En sak är slående, deras olika sätt att närma sig organisation för innovation. En av världens mest inflytelserika affärsanalytiker, Gary Hamel, skriver i sin bok “The Future of Management”, att ifall mänskligheten skulle ha revolutionerat organisationsutvecklingens modeller lika mycket som vi har avancerat i fråga om teknik och produktutveckling, så skulle vi inte sitta med de ekonomiska och företagsmässiga problem vi står inför idag.

Jonas Birgersson, Peter Sunde Kolmisoppi samt undertecknad kommer i sin session på Innovation in Mind guida dig genom några exempel på innovationsmiljöer och organisation från begynnelsen av kontrapunkt i västerländsk musikhistoria till framtiden för gemensam kultur, vetenskap och teknik med nya värdeströmmar. Allt utifrån ett Øresundsperspektiv med visionen att bli Europas hotspot för innovation 2020!

För mer information om registrering, inträdesavgifter och program för konferensen Innovation in Mind, kolla: Innovation in Mind

Intressant?

Övriga nyhetsmedia: SvD 1, SvD 2, DN 1, IDG 1, IDG 2, IDG 3